Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De start

De start van het bedrijf ligt in 2017. Een groep van 10 scholieren gaat voor een project aan de slag met navigeren en informeren in gebouwen. Hun opdrachtgever is hun toenmalige school, die graag een nieuw format zien voor hun open avond. Het vervangen van flyers en bewegen naar een papierloze toekomst staat hoog op de agenda.

bij hun zoek toch komt de groep onder leiding van scholieren Jaucke Westland en Mart van der Stege uit bij het Franse bedrijf Mapwize, dat hun mogelijk het platform kan bieden om een online rondleiding te faciliteren. De groep werkt voor een periode van 6 maanden aan een plan en een voorstel om samen met dit Franse bedrijf de open avond mogelijk te maken. Na 6 maanden wordt het project gepresenteerd aan de opdracht gever die enthousiast zijn en graag een pilot willen zien.

Jaucke en Mart pakken dit op en gaan buiten hun school uren aan de slag om het project op poten te zetten. Rond de open avond, een jaar na de start van het project raken de twee jongens in een stroom versnelling. Het begint bij het Jeugdjournaal dat graag een reportage maakt over het project. Vervolgens volgen alle lokale kranten en NOS radio-1. Binnen 72 uur geven de jongens tientallen interviews aan alle media die er bovenop duikt.

Die week ondervinden de project genoten pas echt welke mogelijkheid ze in handen hebben en beginnen met onderzoeken van een business. Na gesprekken met Mapwize blijkt dat zij dit zien zitten en de scholieren zijn overtuigd van het plan.

Op 20 maart 2019 richten drie van de tien groepsleden het bedrijf Re-Present op dat zich specialiseert op het resellen van de software Mapwize, waarbij ze de service van integratie verlenen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: